søndag den 27. november 2011

Cookies fra the hummingbird bakery


Cookies med havregryn og rosiner

275 gr. smør (stuetemperatur)
175 gr. sukker
175 gr. mørkt muskovadosukker (eller evt. mørk farin)
2 æg
1/4 tsk vanilie
375 gr. mel
1 tsk salt
1tsk natron
1/2 tsk stødt kanel
100 gr. havregryn
225 gr. rosiner (synes det var for meget, så brugte ca. 175gr)

Pisk smør og de 2 slags sukker luftigt i røremaskine eller med elpisker. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt vanilie.
Si mel, salt, natron og kanel sammen i en anden skål.
Tilsæt havregryn og bland det godt.
Kom det i smør/sukker blandingen og bland det godt.
Rør rosinerne i med en træske eller spartel.

Læg lige store klatter på en bageplade med bagepapir. Giv dem god plads, da de flyder ud under bagningen. Det passer ca. med 6 pr. bageplade.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca. 10-12 min, eller til de er gyldne, faste og flade.
Lad dem køle lidt af på pladerne, før de flyttes.

De smager super godt og er allerede nogle af mine ynglings :)




Cookies med peanutsbutter

225 gram smør (stue temperatur)
200 gram sukker
200 gram lyst muskovadosukker
2 æg
1/2 tsk vanilie
250 gram crunchy peanutsbutter
350 gram mel
2 ½ tsk natron
1/2 tsk salt
75 gram hakket mørk chokolade

Pisk smør og de 2 slags sukker luftigt i en røremaskine eller med elpisker.
Tilsæt æggene og rør godt. Tilsæt vanilie og peanutsbutter.
Tilsæt mel, natron og salt og bland det godt til en jævn dej. 
Fordel den hakkede chokolade i dejen.

Læg 6 lige store klatter på hver bageplade med bagepapir.
Husk god afstand mellem dem, så de har plads til at flyde ud.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 170 grader, i ca. 10-12 min, eller til de er gyldne og helt flade.
Lad kagerne køle lidt af, før de flyttes.

Smager super godt :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar